Το Restaurant Fishweek είναι και πάλι εδώ & κληρώνει 8 δωρεάν γεύματα για δύο, σε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών της Αθήνας!

Εσύ ακόμα να λάβεις μέρος;

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε πέρυσι η πρωτοβουλία “Restaurant Fishweek”, το WWF και το Αθηνόραμα ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να προωθήσει την υπεύθυνη προμήθεια και κατανάλωση ψαρικών σε επαγγελματίες και καταναλωτές, αναδεικνύοντας παράλληλα, τον μοναδικά γευστικό χαρακτήρα της Αθήνας!

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του WWF «Fish Forward», η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με την υποστήριξη της UNILEVER όσον αφορά στην Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα 3 έως και το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου, 31 εστιατόρια της πρωτεύουσας θα αναλάβουν τον ρόλο του «πρεσβευτή», προτρέποντας το κοινό να μάθει να επιλέγει και να καταναλώνει βιώσιμα ψαρικά, μέσα από πρωτότυπες, αλλά και ήδη αγαπημένες συνταγές που μυρίζουν θάλασσα!

H εμπειρία του πρώτου “Restaurant Fishweek” ήταν μοναδική! Χιλιάδες Αθηναίοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, επισκέφτηκαν τα συμμετέχοντα εστιατόρια την περίοδο της δράσης και συμμετείχαν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γεύσης.

Για να γιορτάσουμε την έναρξη του δεύτερου “Restaurant Fishweek”, κληρώνουμε 8 δωρεάν γεύματα (δυο ατόμων) για 8 τυχερά ζευγάρια στα εστιατόρια που παρουσιάζονται παρακάτω. Εάν θες κι εσύ να είσαι ένας από τους τυχερούς, πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής, μέχρι τις 2 Απριλίου, ώρα 14:00!

Τα ονόματα θα ανακοινωθούν λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού στο fishguide.wwf.gr

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ακολουθεί λίστα με τους 8 τυχερούς νικητές που κερδίζουν 1 γεύμα δυο ατόμων στα εστιατόρια που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Οι νικητές μπορούν να εξαργυρώσουν το δώρο τους από τις 3 έως τις 15 Απριλίου, επικοινωνώντας με το αντίστοιχο εστιατόριο για κρατήσεις. Για την χρήση του δώρου, απαραίτητη είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή με την επίδειξη ταυτότητας. Το δώρο δεν μπορεί να εξαργυρωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ALMYRA ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΑΒΡΙΑΣ
ΑΘΗΡΙ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΒΙΔΑΛΗ
TUDOR HALL ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΥ
FISHΑΛΙΔΕΣ ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
FISH POINT ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΙΠΕΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
GB ROOF GARDEN ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εστιατόρια που συμμετέχουν στον διαγωνισμό

ALMYRA, Ελαιών 54, Ν. Κηφισιά, 2106205925

Καλόγουστο περιβάλλον, κάπου στο μεσοδιάστημα μοντέρνας ταβέρνας και εστιατορίου, με φωτιστικά-κοφίνια του ψαρά, κλαδιά που μοιάζουν με ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα πλεγμένα στο ταβάνι και μια εντυπωσιακή χτιστή ψαριέρα όπου πολλών λογιών θαλασσινά καλούδια φιγουράρουν πάνω στον πάγο. Επικεφαλής της κουζίνας ο Γιάννης Λιάκου, με προτάσεις σέρτικες και φινετσάτες, μοντέρνες και κλασικές.

FISHΑΛΙΔΕΣ, Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 2106800054
Όμορφη, περιποιημένη μοντέρνα ταβέρνα με θαλασσινό χαρακτήρα που διαθέτει δικό της ιχθυοπωλείο. Φρέσκος και αεράτος ο χώρος, θυμίζει αυλή σε κάποια νησιώτικη γειτονιά: ψηλοτάβανη σάλα με πολλά συρμάτινα φωτιστικά στο σχήμα του κιούρτου (παγίδα για ψάρια), απαλοί γαλάζιοι και πράσινοι χρωματικοί τόνοι, ξύλινα παντζούρια. Μεγάλο πλεονέκτημα η όμορφη βεράντα που περιβάλλεται με πράσινο. Η κουζίνα στέλνει κύματα από μεζέδες, παίζοντας ανάμεσα σε τηγάνι, σχάρα και κατσαρόλα.
ΑΘΗΡΙ, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 2103462983
Προσωπικό στιλ και βαθιά νοστιμιά σε μια γοητευτική, σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής γευστικής παράδοσης από τον ταλαντούχο, βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Καρδάση. Το ζεστό, διακοσμημένο σε γήινα χρώματα, σταθερά καλό εστιατόριο του Κεραμεικού εξακολουθεί να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά την αναζήτηση τοπικών πρώτων υλών, παίζοντας –σε τόνους φιλικά γκουρμέ– τόσο σε κρεατικό όσο και σε θαλασσινό ταμπλό.
FISH POINT, Αρχιμήδους 8, Πλ. Πλαστήρα, Παγκράτι, 2107565321
Πρόκειται για ένα σύνθετο θαλασσινό project που δένει ιχθυοπωλείο, deli, εστιατόριο και sushi bar. Στο μενού συνυπάρχουν μαρινάτα και καπνιστά ψαράκια, σεβίτσε και ταρτάρ, θαλασσινές μακαρονάδες και μαγειρευτά και φυσικά σχάρα. Από νωρίς το πρωί μπορείς να αγοράσεις φρέσκο ψάρι και θαλασσινά για το σπίτι, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να τα πάρεις ψημένα – από χταπόδι μέχρι συναγρίδα.
ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο, 2104132070
Είναι όνομα και πράγμα αυτή η ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο αφού ακριβώς μπροστά στη βεράντα της δένουν κότερα και ιστιοπλοϊκά. Πάνω στη θάλασσα, αρκετά απλή ως προς το ντεκόρ της, φιλική σε διάθεση και με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, εστιάζει μόνο σε ελληνικά φρέσκα ψάρια, απλώνεται σε ποικίλους ουζομεζέδες, αγαπάει τα όστρακα κι έχει ανάμεσα στα ατού της τόσο γνωστές όσο και άγνωστες θαλασσινές μακαρονάδες. Καλή συλλογή από κρασιά, ούζα και τσίπουρα για συνοδεία.
ΠΙΠΕΡΙΑ, Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 2106729114, 2106728438.

 

Παρά το «στεριανό» της όνομα, προτείνει έναν κατάλογο με τονισμένο θαλασσινό πρόσημο. Το ντεκόρ «παίζει» ανάμεσα σε νεο-ταβέρνα και σε πιο μοντέρνο, ανάλαφρο εστιατορικό στιλ, ενώ τα εξωτερικά τραπέζια είναι τριγυρισμένα από πρασινάδα. Το σέρβις, η μουσική κι ο νεαρόκοσμος συνθέτουν μια χαλαρή και κεφάτη ατμόσφαιρα, ενώ η κουζίνα βάζει κάτω από την ίδια στέγη αρκετούς μεζέδες, μακαρονάδες και ριζότι, ακόμη και… απωανατολίτικες ιδέες.

TUDOR HALL, Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 2103330265

Στο αριστοκρατικό, βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο του ξενοδοχείου «King George», σε έναν πολυτελή χώρο που έχει γραμμένη στην ούγια την αρχοντιά της παλιάς Αθήνας και βλέπει απέναντι τη φωτισμένη Ακρόπολη, σερβίρεται μια εκφραστική, δημιουργική ελληνική κουζίνα με θαυμαστή λεπτότητα και άρτια τεχνική. Τα πιάτα συνδυάζουν μαγειρικές αντιλήψεις του σήμερα και αρώματα και γεύσεις που τα συνδέουν με την παράδοση.

GB ROOF GARDEN, Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, 2103330000

Στην κορυφή της «Μεγάλης Βρεταννίας» η ατμόσφαιρα είναι αριστοκρατικά κλασική, η Ακρόπολη βρίσκεται ακριβώς απέναντι, σε ένα από τα καλύτερα πλάνα που μπορείς να πετύχεις στην Αθήνα, και στη σάλα συχνάζει διεθνές κοινό. Η βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο κουζίνα είναι σύγχρονα κοσμοπολίτικη, φινετσάτη και φοβερά εύγεστη, κι η λίστα κρασιών είναι ιδιαίτερα εκτενής, με τον σομελιέ να προτείνει πρωτότυπες, εύστοχες αρμονίες.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο και email). Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στις 3 Απριλίου 2017.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Δηλώνοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό (κουίζ ερωτήσεων) έως τις 2 Απριλίου 2017, και ώρα 14:00, λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου 2017.
  • Το κουίζ αναδεικνύει 8 νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2017 θα διεξαχθεί από το WWF ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
  • Οι νικητές θα κερδίσουν 1 δωρεάν γεύμα δυο ατόμων την περίοδο διεξαγωγής του Restaurant Fishweek (από τις 3 έως τις 15 Απριλίου) σε ένα από τα 8 εστιατόρια που συμμετέχουν στον διαγωνισμό (ALMYRA, FISHΑΛΙΔΕΣ, ΑΘΗΡΙ, FISH POINT, ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ, TUDOR HALL, GB ROOF GARDEN).
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, κάτοικος Ελλάδας, άνω των 18 ετών, πλην των εργαζομένων στο WWF Ελλάς καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Ο διαγωνισμός υλοποιείται από το WWF Ελλάς στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Fish Forward με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής με τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο και e-mail). Το WWF Ελλάς χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2472/1999, όπως ισχύει. Τα στοιχεία χρησιμοποιούνται από το WWF Ελλάς  αποκλειστικά και μόνο για την διενέργεια της ηλεκτρονικής κλήρωσης και την ταυτοποίηση των επιτυχόντων. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, τα στοιχεία διαγράφονται.  Κατ΄ εξαίρεση, εφόσον οι διαγωνιζόμενοι δηλώσουν ότι το επιθυμούν, τα προσωπικά στοιχεία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το WWF Ελλάς για την αποστολή ενημερωτικού υλικού.
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στη σελίδα του διαγωνισμού και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω e-mail από εκπρόσωπο του WWF.
  • Προϋπόθεση για το δωρεάν γεύμα δυο ατόμων είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του WWF.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το WWF διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
  • Στην περίπτωση που κάποιος διαγωνιζόμενος δηλώσει ότι επιθυμεί να λαμβάνει ενημερωτικό υλικό από το WWF, τότε θα εγγραφεί στις λίστες του WWF για την αποστολή ενημερωτικού υλικού.

 

Pin It on Pinterest

Share This