Μπακαλιαρος cod

το καμάρι της Πορτογαλίας

Στην Πορτογαλία με αποκαλούν bacalhau και συνηθίζεται πολύ, σε ολόκληρη τη χώρα, να με κάνουν παστό. Οι Πορτογάλοι με μαγείρευαν έτσι από το 1497, από τότε δηλαδή που έφτασαν για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική. Με το πάστωμά μου έλυναν ένα σοβαρό πρόβλημα των ναυτικών αποστολών τους: τη συντήρηση της τροφής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Gadus morhua

cod

icon_fishΤι τρωω

Κολυμπάω με το στόμα μου ανοιχτό, κι έτσι ό,τι μπαίνει μέσα αποτελεί για μένα τροφή, ακόμα και οι νεαροί μπακαλιάροι.

icon_globalΑπο που καταγομαι

Από τον Βόρειο Ατλαντικό.

icon_left_rightΕλαχιστο μεγεθος

Περίπου 100 εκ.

 

icon_hand_fish_size2

icon_helpΤι μπορουμε να κανουμε

Βεβαιωνόμαστε ότι διαθέτει πιστοποίηση MSC.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ

Μπακαλιαρο cod

κονφί με αποξηραμένες ντομάτες και βερίκοκα

από τον Vitor Sobral

Pin It on Pinterest

Share This