Σαρδελα

η αγαπημένη του Ναπολέοντα

Είμαι το πρώτο ψάρι που μπήκε σε κονσέρβα, κι αυτό μετά από εντολή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη ο οποίος ήθελε να ταΐσει τους στρατιώτες του.

Sardina pilchardus

sardine

icon_fishΤι τρωω

Τρέφομαι κυρίως με πλαγκτόν.

icon_globalΑπο που καταγομαι

Παρόλο που το όνομά μου προέρχεται από το νησί της Σαρδηνίας, με βρίσκετε παντού, από τον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο, έως τη Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα.

icon_left_rightΕλαχιστο μεγεθος

Τουλάχιστον 11 εκ.

 

icon_hand_fish_size2

icon_helpΤι μπορουμε να κανουμε

Εάν με προτιμάτε φρέσκια μπορείτε να με αγοράζετε όλον τον χρόνο εκτός από τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, τους μήνες δηλαδή κατά τους οποίους αναπαράγομαι. Αν με αγοράζετε σε κονσέρβα, βεβαιωθείτε ότι διαθέτω πιστοποίηση MSC.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ

Σαρδελα

στο αμπελόφυλλο

από τον Ηλία Μαμαλάκη

Pin It on Pinterest

Share This