Μπακαλιάρος cod

κονφί με αποξηραμένες ντομάτες και βερίκοκα

από τον Vitor Sobral

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

icon_person 10 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 60 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Βάζουμε τον μπακαλιάρο cod με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και το γάλα, και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και λιώνουμε τα υλικά ώστε να γίνει ένας λείος και ανάλαφρος πουρές. Προσθέτουμε το σπανάκι σε λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο cod επάνω σε μια στρώση πουρέ πατάτας, μαζί με τη σάλτσα του.

Υλικα

Ψαρι

2.5κιλά μπακαλιάρος cod
από50γρ. ψιλοκομμένες αποξηραμένες ντομάτες και βερίκοκα
50γρ. πράσινες ελιές
25γρ. ψιλοκομμένο σκόρδο
5γρ. κόκκους πράσινου πιπεριού
ελαιόλαδο
αλάτι
κλωναράκια δενδρολίβανου

Πουρες πατατας

1.5κιλό πατάτες σε κυβάκια
20γρ. ψιλοκομμένο σκόρδο
200γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
300γρ. φύλλα σπανακιού
150γρ. ψιλοκομμένα πράσα
200ml ζωμός κοτόπουλου
1lt γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι

Γνωστός για την ανανέωση της πορτογαλικής κουζίνας, ο Vitor Sobral είναι ένας βραβευμένος σεφ με μεγάλη εμπειρία στο να χρησιμοποιεί συνηθισμένα μπαχαρικά και γεύσεις με νέους τρόπους.
Έχει δουλέψει σε πολλά δημοφιλή εστιατόρια και είναι γαστρονομικός σύμβουλος σε μεγάλες πορτογαλικές εταιρείες. Σήμερα του ανήκουν δύο εστιατόρια στη Λισαβόνα: το Tasca da Esquina και το Cervejaria da Esquina.

Μια ιστορία για τον Μπακαλιάρο cod

Μάθετε περισσότερα για τον Μπακαλιάρο cod και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες