Μπακαλιάρος

alla chitarra

από τον Lisa Casali

ΙΤΑΛΙΑ

icon_person 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 35 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Ψιλοκόβουμε το ψωμί στο μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μια χούφτα κοτσάνια μυρωδικών και μια πρέζα αλάτι, και το φρυγανίζουμε σε ένα τηγάνι.
Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες και τα σωτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το ψάρι σε κυβάκια μετρίου μεγέθους και ανακατέβουμε τα με τα πράσα, προσθέτοντας αλάτι και τσίλι. Προσθέτουμε κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε στο ψάρι το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ψαριού που ετοιμάζουμε. Τα ανακατέβουμε και τα αφήνουμε εκεί για δύο λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρυγανισμένο τρίμμα ψωμιού και τον βασιλικό.

 

Υλικα

500γρ. φρέσκα σπαγγέτι με αβγό
250γρ. φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου
κοτσάνια μαϊντανού και βασιλικού
ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 βιολογικό λεμόνι
100γρ. πράσα (μόνο το πράσινο μέρος)
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
μια πρέζα σκόνη τσίλι
αλάτι

Η Lisa Casali είναι περιβαλλοντολόγος και ειδική στη βιώσιμη μαγειρική.
Εκτός από το μπλογκ της, “Ecocucina”, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην οικολογική μαγειρική, η Lisa έχει εκδώσει βιβλία και έχει ψηφιστεί Καλύτερη συγγραφέας γαστρονομίας στην Ιταλία για το 2016. Παρουσιάζει και επιμελείται τη μαγειρική εκπομπή “Il mondo in un piatto” (“Ο κόσμος σε ένα πιάτο”) και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων.

Μια ιστορία για τον Μπακαλιάρο

Μάθετε περισσότερα για τον Μπακαλιάρο και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες

Pin It on Pinterest

Share This