Φιλετο κεφαλου

με τραγανά λαχανικά και πράσινο τσάι

από τον Francois Pasteau

ΓΑΛΛΙΑ

icon_person 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 25 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Ετοιμάζουμε το πράσινο τσάι και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρωμένο τζίντζερ σε κυβάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα καρότα και τα παντζάρια σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μάραθο.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ένα τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω. Μόλις η πέτσα γίνει τραγανή και ψηθούν εσωτερικά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Ζεσταίνουμε το τσάι.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε τα καρότα, τα παντζάρια και τον μάραθο, φροντίζοντας να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, κι έπειτα το σκόρδο και το φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένα.
Σερβίρουμε τα λαχανικά με τα φιλέτα ψαριού από πάνω, περιχύνουμε με το τσάι και τα απολαμβάνουμε ζεστά!

Υλικα

1 κιλό φιλέτα κέφαλου
100 γρ. καρότα
100 γρ. κίτρινα παντζάρια
100 γρ. παντζάρια Chioggia
100 γρ. μάραθος
1 σκελίδα σκόρδο
5 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
50 γρ. ζαχαρωμένο τζίντζερ
1 κ.σ. πράσινο τσάι με περγαμόντο

Ο Francois Pasteau είναι Πρόεδρος της γαλλικής ΜΚΟ SeaWeb, και διακεκριμένος πρεσβευτής των βιώσιμων ψαρικών. Από το 1995 είναι σεφ-ιδιοκτήτης του εστιατορίου L’Epi Dupin στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, το οποίο είναι γνωστό για το μενού του που αλλάζει καθημερινά.

Μια ιστορία για τον Κέφαλο

Μάθετε περισσότερα για τον Κέφαλο και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες