Πεσκανδριτσα σοτε

από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΕΛΛΑΔΑ

icon_person 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 25 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Πλένουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα βάζουμε  σ ένα σουρωτήρι.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες καθώς και τα πράσα. Κοπανάμε το τζίντζερ στο γουδί.
Σένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μ’ ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.

Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι .Ρίχνουμε το πιπέρι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την πεσκανδρίτσα στο τηγάνι και να την αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό.

Υλικα

1 κιλό πεσκανδρίτα κομμένη σε φέτες
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσα
1 κ.σ. ρόζ πιπέρι
1 κομμάτι 3εκ. ρίζα τζίντζερ
Χυμός από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ ζάχαρη

O Ηλίας Μαμαλάκης έχει γράψει βιβλία με κύριο κορμό τη μαγειρική, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ο κεντρικός παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη σειρά Μπουκιά και Συχώριο. Το 2007 ανέλαβε Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού OLIVE, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά γαστρονομίας στην Ευρώπη. Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει συμβάλει στη συγγραφή βιβλίου για την ιχθυοπανίδα στην Ελλάδα και υποστηρίζει την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την υπεραλίευση.