Θραψαλα

με φασολάκια

 

από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΕΛΛΑΔΑ

icon_person 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 60 – 90 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Καθαρίζετε τα θράψαλα, τα ξεπλένετε και φυλάτε το μελάνι. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα τέσσερα. Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και τα καθαρισμένα θράψαλα να σοταριστούν. Προσθέτετε τα κρεμμύδια. Αφήνετε να βράσουν τα κρεμμύδια μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας.

Μόλις πάρει μία βράση ρίχνετε τα φασολάκια και ένα ποτήρι νερό . Ανακινείτε τη κατσαρόλα και προσθέτετε το μελάνι. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα καλά και αφήνετε να βράσουν για μία μιάμιση ώρα.

Υλικα

1 κιλό Θράψαλα
½ κιλό φασολάκια
4 κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι λάδι
Μελάνι από τα καλαμάρια
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι

 

 

O Ηλίας Μαμαλάκης έχει γράψει βιβλία με κύριο κορμό τη μαγειρική, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ο κεντρικός παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη σειρά Μπουκιά και Συχώριο. Το 2007 ανέλαβε Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού OLIVE, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά γαστρονομίας στην Ευρώπη. Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει συμβάλει στη συγγραφή βιβλίου για την ιχθυοπανίδα στην Ελλάδα και υποστηρίζει την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την υπεραλίευση.