Αγριοσαλπα
με πατάτες και εποχικά χόρτα
από τον Mustafa Eriş
ΤΟΥΡΚΙΑ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ
Τροπος μαγειρεματος
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα χαράζουμε και από τις δύο μεριές τους.
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και περιμένουμε για περίπου 15 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια για 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ βράζουμε τις πατάτες.
Σερβίρουμε τα ψάρια με φέτες κρεμμυδιού, εποχικά χόρτα, βραστές πατάτες και τα απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι ρακή.
Υλικα
4 αγριόσαλπες μεσαίου μεγέθους
2 κρεμμύδια
εποχικά χόρτα
πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Ο Mustafa Eriş ήταν ιδιοκτήτης του Mercan, ενός από τα παλιότερα εστιατόρια στην πόλη Κας της Τουρκίας, για περίπου 40 χρόνια. Όταν συνταξιοδοτήθηκε, το εστιατόριο το ανέλαβε ο γιός του.
Μια ιστορία για την Αγριόσαλπα
Μάθετε περισσότερα για την Αγριόσαλπα και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες