Φιλετα γλωσσας
με σάλτσα μουστάρδας
από τον Ηλία Μαμαλάκη
ΕΛΛΑΔΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ
Τροπος μαγειρεματος
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα γλώσσας μέσα στο ψυγείο στην ψύξη. Τα βγάζουμε και τα πλένουμε με κρύο νερό. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου. Τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας μέσα στο ταψί και σε ένα μπολ ενώνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα φιλέτα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15-20 λεπτά και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Σκορπάμε από πάνω την κάπαρη και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Γαρνίρουμε με βραστές πατάτες. Προτείνουμε κατεψυγμένη γλώσσα φιλέτο, πιστοποιημένη από το MSC.
Υλικα
6 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο