Φιλετα γλωσσας

με σάλτσα μουστάρδας

 

από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΕΛΛΑΔΑ

icon_person 6 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 30 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα γλώσσας μέσα στο ψυγείο στην ψύξη. Τα βγάζουμε και τα πλένουμε με κρύο νερό. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου. Τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας μέσα στο ταψί και σε ένα μπολ ενώνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα φιλέτα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15-20 λεπτά και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Σκορπάμε από πάνω την κάπαρη και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Γαρνίρουμε με βραστές πατάτες. Προτείνουμε κατεψυγμένη γλώσσα φιλέτο, πιστοποιημένη από το MSC.

Υλικα

6 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο

 

 

O Ηλίας Μαμαλάκης έχει γράψει βιβλία με κύριο κορμό τη μαγειρική, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ο κεντρικός παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη σειρά Μπουκιά και Συχώριο. Το 2007 ανέλαβε Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού OLIVE, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά γαστρονομίας στην Ευρώπη. Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει συμβάλει στη συγγραφή βιβλίου για την ιχθυοπανίδα στην Ελλάδα και υποστηρίζει την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την υπεραλίευση.