Μπακαλιαρος cod
το καμάρι της Πορτογαλίας
Στην Πορτογαλία με αποκαλούν bacalhau και συνηθίζεται πολύ, σε ολόκληρη τη χώρα, να με κάνουν παστό. Οι Πορτογάλοι με μαγείρευαν έτσι από το 1497, από τότε δηλαδή που έφτασαν για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική. Με το πάστωμά μου έλυναν ένα σοβαρό πρόβλημα των ναυτικών αποστολών τους: τη συντήρηση της τροφής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Gadus morhua
Τι τρωω
Κολυμπάω με το στόμα μου ανοιχτό, κι έτσι ό,τι μπαίνει μέσα αποτελεί για μένα τροφή, ακόμα και οι νεαροί μπακαλιάροι.
Απο που καταγομαι
Από τον Βόρειο Ατλαντικό.
Ελαχιστο μεγεθος
Περίπου 100 εκ.
Τι μπορουμε να κανουμε
Βεβαιωνόμαστε ότι διαθέτει πιστοποίηση MSC.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ
Μπακαλιαρο cod
κονφί με αποξηραμένες ντομάτες και βερίκοκα
από τον Vitor Sobral