Σαρδελα
η αγαπημένη του Ναπολέοντα
Είμαι το πρώτο ψάρι που μπήκε σε κονσέρβα, κι αυτό μετά από εντολή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη ο οποίος ήθελε να ταΐσει τους στρατιώτες του.
Sardina pilchardus
Τι τρωω
Τρέφομαι κυρίως με πλαγκτόν.
Απο που καταγομαι
Παρόλο που το όνομά μου προέρχεται από το νησί της Σαρδηνίας, με βρίσκετε παντού, από τον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο, έως τη Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα.
Ελαχιστο μεγεθος
Τουλάχιστον 11 εκ.
Τι μπορουμε να κανουμε
Εάν με προτιμάτε φρέσκια μπορείτε να με αγοράζετε όλον τον χρόνο εκτός από τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, τους μήνες δηλαδή κατά τους οποίους αναπαράγομαι. Αν με αγοράζετε σε κονσέρβα, βεβαιωθείτε ότι διαθέτω πιστοποίηση MSC.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ
Σαρδελα
στο αμπελόφυλλο
από τον Ηλία Μαμαλάκη