Ψητό σκουμπρί με πουρέ σελινόριζας

 

από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΕΛΛΑΔΑ

icon_person 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 25 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο και ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε τα ψάρια και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε απαλά την πέτσα τους σε 2-3 σημεία.  Αλατίζουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Το τοποθετούμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Καθαρίζουμε το αγγούρι με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα, αφαιρώντας λωρίδα παρά λωρίδα την φλούδα του και το κόβουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε τα ψάρια μαζί με το λεμόνι κομμένο στα 4, τις ροδέλες αγγουριού και το τρυφερό σπανάκι. Προσθέτουμε τη ρέβα  τριμμένη στον τρίφτη.

Υλικα

4 μέτρια σκουμπριά καλά καθαρισμένα από τα λέπια και τα εντόσθια
1 λεμόνι
1 αγγούρι
250 γραμ τρυφερά μικρά φύλλα σπανακιού
1 μεγάλη ρέβα περίπου 200 γραμ

O Ηλίας Μαμαλάκης έχει γράψει βιβλία με κύριο κορμό τη μαγειρική, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ο κεντρικός παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη σειρά Μπουκιά και Συχώριο. Το 2007 ανέλαβε Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού OLIVE, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά γαστρονομίας στην Ευρώπη. Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει συμβάλει στη συγγραφή βιβλίου για την ιχθυοπανίδα στην Ελλάδα και υποστηρίζει την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την υπεραλίευση.