Μυδια

με τσορίθο και σαφράν

από την Ana Grgić

ΚΡΟΑΤΙΑ

icon_person 2 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 45 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Ρίχνουμε το τσορίθο μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά,
Σωτάρουμε ανακατεύοντας κάθε λίγο έως ότου το τσορίθο ψηθεί στο εσωτερικό του, κι έπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σαφράν, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τον βασιλικό.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια και το λευκό κρασί, και αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζωμό ψαριού και βράζουμε έως ότου ανοίξουν τα μύδια.
Πετάμε τα μύδια που δεν ανοίγουν και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στα υπόλοιπα.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ψωμί. Όλοι θα θέλουν να ρουφήξουν και την τελευταία σταγόνα!

Υλικα

1 κιλό φρέσκα μύδια, ξυσμένα και καθαρισμένα από τα μουστάκια τους
100 γρ. τσορίθο
μια πρέζα σαφράν
5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. δενδρολίβανο
φύλλα φρέσκου βασιλικού
2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
αλάτι – προαιρετικό

Η Ana λάτρευε από μικρή να εξερευνά τα υλικά στην κουζίνα τής μητέρας της. Με τα χρόνια τελειοποίησε τις μαγειρικές της δεξιότητες και κατέκτησε τον αξιοζήλευτο τίτλο της “Master Chef”. Έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους master chefs διεθνώς, ενώ το 2012 ανέλαβε ως υπεύθυνη σεφ την κουζίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου, The Esplanade, στο Ζάγκρεμπ, όπου έχει δημιουργήσει πιάτα για βασιλικές οικογένειες και διασημότητες όπως ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Σακίρα.

Μια ιστορια για τα Μυδια

Μάθετε περισσότερα για τα Μύδια και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες