Παγκασιους

με σπανάκι, κινόα και κολοκυθάκια

από τον Geert van Soest

ΑΥΣΤΡΙΑ

icon_person 2 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 30 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Βράζουμε την κινόα σε νερό.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, τα αλείφουμε απαλά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Ρίχνουμε τριμμένο πιπέρι στο παγκάσιους και ακουμπάμε μια λεπτή φέτα βούτυρο επάνω σε κάθε φιλέτο.
Τοποθετούμε το παγκάσιους επάνω στα κολοκυθάκια, στίβουμε επάνω του τον χυμό ενός λεμονιού και βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
Στο μεταξύ, ψήνουμε το χαμόν σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και το σπάμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε στην κινόα λίγο χυμό λεμονιού. Σε ένα πιάτο, βάζουμε μια χούφτα σπανάκι, λίγη κινόα, κι έπειτα τα κολοκυθάκια και το ψάρι από πάνω. Πασπαλίζουμε με τα μικρά κομμάτια του χαμόν Serrano και σερβίρουμε με λίγες φέτες λεμονιού.

Υλικα

2 κολοκυθάκια
400 γρ. φιλέτα παγκάσιους
μια χούφτα σπανάκι
100 γρ. κινόα
βούτυρο
3 λεμόνια
4 φέτες χαμόν Serrano
φρέσκος άνηθος
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο

Ο Geert είναι διάσημος Ολλανδός σεφ. Έχει μεγάλη εμπειρία διδασκαλίας στον ξενοδοχειακό τομέα και τον τομέα της εστίασης, και τα μαθήματά του έχουν εμπνεύσει πολλούς σπουδαστές του στη δημιουργία πρωτοποριακών μενού.
Κατά τις χρονιές 2014 και 2015 ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας Pangasius, Your Everyday Fish και με τις ιδιαίτερες και ευφάνταστες προτάσεις του για συνταγές με παγκάσιους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για Βιετναμέζους παραγωγούς και Ευρωπαίους αγοραστές.

Μια ιστορία για το Παγκάσιους

Μάθετε περισσότερα για το Παγκάσιους και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες