Γαριδες
όπως τις φτιάχνουν στα νησιά Κερκένα
από τον Mounir El Aarem
ΤΥΝΗΣΙΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ 120 ΛΕΠΤΑ
Τροπος μαγειρεματος
Πλένουμε τις γαρίδες με τρεχούμενο νερό και τις στεγνώνουμε.
Σε ένα μπωλ, αναμίγνύουμε 2 κ.σ. χυμό λάιμ με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το τζίντζερ. Ανακατέβουμε απαλά και αφήνουμε τις γαρίδες στο μίγμα να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας τη μαρινάδα.
Σωτάρουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε πιπέρι, τη μαρινάδα, τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και το ξύσμα λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρουν βράση για 30 δευτερόλεπτα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε μαζί με την καρδιά μαρουλιού και τα ντοματάκια cherry.
Ιδανικά συνοδεύουμε το πιάτο με μια σαλάτα.
Υλικα
900 γρ. φρέσκες γαρίδες μεσαίου μεγέθους
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμός λάιμ
ξύσμα λεμονιού
ψιλοκομμένος μαϊντανός
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καρδιά μαρουλιού
10 ντοματάκια cherry
Ο τυνήσιος σεφ Mounir El Aarem είναι ο επικεφαλής σεφ του εστιατορίου Le Baroque restaurant and lounge στην Τύνιδα. Είναι επίσης ο πρόεδρος της εθνικής αντιπροσωπείας της χώρας του στην National Academy of Cuisine.
Μια ιστορία για τη Βασιλική γαρίδα
Μάθετε περισσότερα για τη Βασιλική γαρίδα και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες