Θραψαλα
με φασολάκια
από τον Ηλία Μαμαλάκη
ΕΛΛΑΔΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 – 90 ΛΕΠΤΑ
Τροπος μαγειρεματος
Καθαρίζετε τα θράψαλα, τα ξεπλένετε και φυλάτε το μελάνι. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα τέσσερα. Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και τα καθαρισμένα θράψαλα να σοταριστούν. Προσθέτετε τα κρεμμύδια. Αφήνετε να βράσουν τα κρεμμύδια μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας.
Μόλις πάρει μία βράση ρίχνετε τα φασολάκια και ένα ποτήρι νερό . Ανακινείτε τη κατσαρόλα και προσθέτετε το μελάνι. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα καλά και αφήνετε να βράσουν για μία μιάμιση ώρα.
Υλικα
1 κιλό Θράψαλα
½ κιλό φασολάκια
4 κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι λάδι
Μελάνι από τα καλαμάρια
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι