Ψητό σκουμπρί με πουρέ σελινόριζας
από τον Ηλία Μαμαλάκη
ΕΛΛΑΔΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ
Τροπος μαγειρεματος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο και ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε τα ψάρια και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε απαλά την πέτσα τους σε 2-3 σημεία. Αλατίζουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Το τοποθετούμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε το αγγούρι με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα, αφαιρώντας λωρίδα παρά λωρίδα την φλούδα του και το κόβουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε τα ψάρια μαζί με το λεμόνι κομμένο στα 4, τις ροδέλες αγγουριού και το τρυφερό σπανάκι. Προσθέτουμε τη ρέβα τριμμένη στον τρίφτη.
Υλικα
4 μέτρια σκουμπριά καλά καθαρισμένα από τα λέπια και τα εντόσθια
1 λεμόνι
1 αγγούρι
250 γραμ τρυφερά μικρά φύλλα σπανακιού
1 μεγάλη ρέβα περίπου 200 γραμ