Σουπιες

με χόρτα

 

από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΕΛΛΑΔΑ

icon_person 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 60 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά, αφαιρώντας το κόκαλό τους και το μελάνι τους. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά ρίχνουμε πρώτα τις σουπιές ανακατεύοντας συνέχεια.

Κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστό.

Υλικα

1 κιλό σουπιές
½ κιλό σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαράκια σέλινο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

 

O Ηλίας Μαμαλάκης έχει γράψει βιβλία με κύριο κορμό τη μαγειρική, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ο κεντρικός παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη σειρά Μπουκιά και Συχώριο. Το 2007 ανέλαβε Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού OLIVE, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά γαστρονομίας στην Ευρώπη. Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει συμβάλει στη συγγραφή βιβλίου για την ιχθυοπανίδα στην Ελλάδα και υποστηρίζει την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την υπεραλίευση.