Σαφριδι

σε κύμινο με καρότα

από τον Ángel León

ΙΣΠΑΝΙΑ

icon_person 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     icon_person 45 ΛΕΠΤΑ

Τροπος μαγειρεματος

Ψαρι

Φιλετάρουμε το σαφρίδι. Καλύπτουμε τα φιλέτα με χοντρό αλάτι για 8 λεπτά κι έπειτα τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε.

Μαριναδα

Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με το αλάτι και το κύμινο, και προσθέτουμε τα υγρά υλικά της συνταγής. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα γαλάκτωμα.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού στη μαρινάδα, σε αεροστεγή σακούλα, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 48 ώρες.
Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες πάχους 2 εκ. (παίρνουμε μόνο το κεντρικό κομμάτι τους).

Γαρνιτουρα

Ρίχνουμε τα φύλλα των καρότων σε νερό με πάγο.
Κόβουμε λίγα καρότα σε κυβάκια, τα ζεματίζουμε και τα βυθίζουμε σε κρύα άλμη. Κόβουμε τα υπόλοιπα σε λεπτές λωρίδες και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.

Σερβιρισμα

Ακουμπάμε σε ένα πιάτο τα φιλέτα σαφριδιού, κι ανάμεσά τους τα κυβάκια καρότου με έναν σπόρο κύμινου από πάνω. Ανοίγουμε τα ρολάκια του καρότου σε σχήμα ακορντεόν και βάζουμε ένα πάνω σε κάθε φιλέτο. Στεγνώνουμε τα φύλλα καρότου, τα βουτάμε σε ελαιόλαδο και τα καλύπτουμε με το μίγμα wasabi και σπόρων σουσαμιού.

Υλικα

Ψαρι

6 σαφρίδια
χοντρό αλάτι

Μαριναδα

1 κ.γ. αλάτι
½ σκελίδα σκόρδο
σπόροι κύμινου
50 γρ. ξίδι από sherry
100 γρ. μηλόξιδο
50 γρ. Antique Manzanilla sherry
50 γρ. σάλτσα σόγιας
50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. καρότα στον αποχυμωτή
75 γρ. τριμμένοι σπόροι κύμινου

Γαρνιτουρα

καρότα με τα φύλλα τους
σουσάμι με wasabi

Ο Ángel León γεννήθηκε στη Σεβίλλη. Είναι γνωστός ως “ο σεφ των θαλασσών” και έχει διακριθεί με δυο βραβεία Michelin. Πρωτοπόρος και εφευρετικός, απογειώνει τις δημιουργίες του με ευφάνταστα υλικά. Το 2007 άνοιξε το εστιατόριο “Aponiente” στο Puerto de Santa Maria, στην Ανδαλουσία. Το 2004 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κάδιθ, σχεδίασε το “Clarimax”, μια συσκευή με φίλτρο από φύκια που αφαιρεί το λίπος από τον ζωμό, διατηρώντας τη γεύση.

Μια ιστορία για το σαφρίδι

Μάθετε περισσότερα για το σαφρίδι και ανακαλύψτε περισσότερες ψαρο-ιστορίες