Φιλετο κεφαλου

Φιλετο κεφαλου

Φιλετο κεφαλου με τραγανά λαχανικά και πράσινο τσάι από τον Francois Pasteau ΓΑΛΛΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     25 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ετοιμάζουμε το πράσινο τσάι και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρωμένο τζίντζερ σε κυβάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα καρότα και τα παντζάρια σε...
Παγκασιους

Παγκασιους

Παγκασιους με σπανάκι, κινόα και κολοκυθάκια από τον Geert van Soest ΑΥΣΤΡΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ     30 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Βράζουμε την κινόα σε νερό. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, τα αλείφουμε απαλά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε...
Γαριδες

Γαριδες

Γαριδες όπως τις φτιάχνουν στα νησιά Κερκένα από τον Mounir El Aarem ΤΥΝΗΣΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ     120 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Πλένουμε τις γαρίδες με τρεχούμενο νερό και τις στεγνώνουμε. Σε ένα μπωλ, αναμίγνύουμε 2 κ.σ. χυμό λάιμ με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τζίντζερ....
Μυδια

Μυδια

Μυδια με τσορίθο και σαφράν από την Ana Grgić ΚΡΟΑΤΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ     45 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ρίχνουμε το τσορίθο μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, Σωτάρουμε ανακατεύοντας κάθε λίγο έως ότου το τσορίθο ψηθεί...
Αγριοσαλπα

Αγριοσαλπα

Αγριοσαλπα με πατάτες και εποχικά χόρτα από τον Mustafa Eriş ΤΟΥΡΚΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ     25 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα χαράζουμε και από τις δύο μεριές τους. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και περιμένουμε για περίπου 15 λεπτά πριν...
Φιλετο τσιπουρας

Φιλετο τσιπουρας

Φιλετο τσιπουρας σε κρέμα kohlrabi από τον Uroš Štefelin ΣΛΟΒΕΝΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     60 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Κόβουμε τη γογγυλοκράμβη και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10-15 λεπτά). Ρίχνουμε αλάτι και...
Μπακαλιαρος cod

Μπακαλιαρος cod

Μπακαλιάρος cod κονφί με αποξηραμένες ντομάτες και βερίκοκα από τον Vitor Sobral ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ     60 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Βάζουμε τον μπακαλιάρο cod με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο...
Μπακαλιαρος

Μπακαλιαρος

Μπακαλιάρος alla chitarra από τον Lisa Casali ΙΤΑΛΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     35 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ψιλοκόβουμε το ψωμί στο μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μια χούφτα κοτσάνια μυρωδικών και μια πρέζα αλάτι, και το φρυγανίζουμε σε ένα τηγάνι. Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές...
Σαρδελα

Σαρδελα

Σαρδέλα στο αμπελόφυλλο από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ     40 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ζεματίζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά τα αμπελόφυλλα. Τα ξεπλένουμε γρήγορα με άφθονο κρύο νερό για να μείνουν πράσινα. Τα απλώνουμε επάνω σε απορροφητική...
Σαφριδι

Σαφριδι

Σαφριδι σε κύμινο με καρότα από τον Ángel León ΙΣΠΑΝΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     45 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ψαρι Φιλετάρουμε το σαφρίδι. Καλύπτουμε τα φιλέτα με χοντρό αλάτι για 8 λεπτά κι έπειτα τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε. Μαριναδα Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με το αλάτι...