Μπαρμπουνια Τηγανητα

Μπαρμπουνια Τηγανητα

Μπαρμπουνια τηγανητα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς   από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 2 – 3 ΜΕΡΙΔΕΣ     30 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ξελεπιάζετε τα μπαρμπούνια και τα καθαρίζετε καλά από τα εντόσθια. Τα αλατίζετε καλά και εξωτερικά και εσωτερικά και τα βάζετε σε...
Καλαμαρι γεμιστο

Καλαμαρι γεμιστο

Καλαμαρι γεμιστό   από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ     60 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια. Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια να αφήσουν τα υγρά τους και...
Γαριδες σαγανακι

Γαριδες σαγανακι

Γαριδες σαγανάκι από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ     30 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Προετοιμάζετε τα υλικά σας. Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι, τις χαράζετε με ένα μαχαιράκι στη πλάτη και αφαιρείτε το έντερο. Περνάτε τις ντομάτες από το...
Λαβρακι με αλατι

Λαβρακι με αλατι

Λαβρακι με αλάτι από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ     45 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Καθαρίζετε το λαβράκι και το ξεπλένετε. Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα ξεπλένετε και τα τεμαχίζετε. Ξεπλένετε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε και λιώνετε το σκόρδο....
Φαγγρι στη λαδοκολα

Φαγγρι στη λαδοκολα

Φαγγρι στη λαδόκολλα   από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     90 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Όπως είναι το ψάρι με τα λέπια και τα εντόσθια το τυλίγετε σε πολλές λαδόκολλες και τέλος σε ένα στρατσόχαρτο. Το ψήνετε υπομονετικά 1& 1/2 ώρα στο φούρνο. Το...
Σαρδελα παντρεμενη

Σαρδελα παντρεμενη

Σαρδελα παντρεμένη   από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ   4 ΜΕΡΙΔΕΣ     40 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά. Αλέθετε τις πατάτες στο μύλο και τις αδειάζετε σ’ ένα μπολάκι, μαζί με το σκόρδο που έχετε χτυπήσει από πριν. Προσθέτετε λίγο νερό, ανακατεύετε...
Πεσκανδριτσα στιφαδο

Πεσκανδριτσα στιφαδο

Πεσκανδριτσα στιφάδο   από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     75 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια. Ξεπλένετε την πεσκανδρίτσα και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό και λεμόνι για να σφίξει το κρέας της. Σ’ ένα τηγάνι βάζετε μπόλικο...
Παπαρδελες με γαυρο

Παπαρδελες με γαυρο

Παπαρδελες με γαύρο   από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     45 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, αφήνετε να ζεσταθεί και σωτάρετε πρώτα το φινόκιο. Όταν μαλακώσει λίγο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ενώ ανακατεύετε...
Μπακαλιαρος λεμονατος

Μπακαλιαρος λεμονατος

Μπακαλιαρος λεμονάτος από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ     40 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα πράσα, τα κλωναράκια του σέλινου, το φρέσκο κρεμμύδι, το...
Κεφτεδες θαλασσινοι

Κεφτεδες θαλασσινοι

Κεφτεδες θαλασσινοί από τον Ηλία Μαμαλάκη ΕΛΛΑΔΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ     60 – 90 ΛΕΠΤΑ Τροπος μαγειρεματος Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι, τα καλαμάρια και τις σουπιές. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα,...